В Койнаре представиха поетичния сборник „Парченца душа“

26.10.2018 18:03

В Койнаре се състоя представяне на поетичния сборник „Парченца душа“. Авторите са от писателския кръг в Койнаре Аза Козовска, Мария Пачовска, Димитър Дунеловски. В стихосбирката дебютира и младият поет д-р Александър Симеонов, съобщиха от пресцентъра на Община Червен бряг. Културното събитие бе проведено в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители.

Залата на НЧ „Христо Ботев 1889“ – любезен домакин на срещата, беше изпълнена с гости – поети и писатели от Червен бряг, приятели на авторите, граждани на Койнаре. Сред присъстващите бяха заместник-кметът на община Червен бряг г-жа Вергиния Василева и общинските съветници г-н Мирослав Михайлов и г-н Цветомил Кръстев. Поетичната среща откри председателят на читалището – домакин г-жа Светла Макавеева.

Г-н Тихомир Константинов – председател на НЧ „Светлина 1999“, представи поетичния сборник, изрази за пореден път подкрепата си за творците и ги поздрави за реализирането на стихосбирката. След това думата имаха поетите за прочит на избрани свои стихове. В изказванията си авторите отправиха искрена благодарност към всички, които са спомогнали за осъществяване на идеята за тази книга – на общинското ръководство, на читалище „Светлина“ – за предпечатната подготовка и цялостния принос, на читалището в гр. Койнаре и на своите семейства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: