Театър „Деница АРТ“ – Плевен гостува в ДГ „Калина“ с постановката „Весело пътешествие“

26.10.2018 12:41

Инициативите в рамките на Националната седмица на четенето организирана от Министерството на образованието и науката с активното участие на децата, техните учители и семействата в ДГ “Калина“ – Плевен продължи с гостуване на театър „Деница АРТ – Плевен“ с постановката „Весело пътешествие“ музика и аранжимент Ангел Бешев и сценарий и сценография – Вероника Бешева. С помощта на енциклопедията малчуганите достигнаха до различни точки на света и научиха за сезоните там.


Заедно с героите – Лола децата виртуално се озоваха в Бразилия, с Бонго-Донго в топлите страни, а с Господин Ескимос – на Северния полюс и разбраха интересни факти за бита на хората в тези райони. Децата се потопиха изцяло в света на приказните герои и заедно с артистите танцуваха и пяха!


В подготвителните групи гостуваха ученици от ОУ “Св. Климент Охридски“ гр. Плевен – някои от които бивши възпитаници на детската градина, за да покажат умения за изразително четене и театрални умения. Тяхното мото е мисълта на Чарлз Елиът „Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители“. Учениците от четвърти „Г“ клас с учител Деница Личева представиха приказката “Солта е най-скъпото“, учениците от четвърти „Д“ клас с учител Елка Георгиева четоха приказката „Лозарят и косето“, учениците от четвърти „Е“ клас с учител Петя Стефанова зарадваха децата с приказката „Щурецът и мравката“.


Учениците подариха по една книжка с приказки за всяка група. В първа и втора група децата разглеждаха илюстрации на любими приказки и слушаха такива от майката на Георги, а самите те драматизираха приказката „Под гъбата“ и „Дядо и ряпа“. Учителките оформиха кътове с книжки за най-малките мотивирани от думите на Джаки Кенеди Онасис, че „Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-добрият от тях.“
След проведените инициативи помечтахме да добавим 8-ми ден към седмицата, посветен само на четене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: