Социалният работник Светлин Симеонов с посмъртно отличие „Спасител на детството”

26.10.2018 10:38

Социалният работник и началник на плевенския Отдел за закрила на детето Светлин Симеонов е удостоен посмъртно с наградата „Спасител на детството”. Отличието се връчва ежегодно от Националната асоциация по приемна грижа.

Светлин Симеонов, който почина миналата година, е получил наградата в категория „Социален работник”. „Светлин Симеонов беше отдаден на работата си и на приемната грижа. За мен той беше лицето на Отдела за закрила на детето в Плевен”, казва Цветослава Лазарова, областен координатор на НАПГ.

Ето какво споделя за Светлин Симеонов и една приемна майка: „Грижата за децата в риск не е от професиите които са във фокуса на новините и то откъм добрата им част, още повече приемната грижа, за която в повечето случай се говори с негативизъм. Приемната грижа не е професия, която е за даден час или момент, отрязък от време от – до. Тя е постоянна, и макар да казваме, че е професия, това е нещо за което даваме душата и сърцето си, ние сме постоянно с децата – професията ни е такава, понякога се изморяваме, понякога се съмняваме как да постъпим правилно, понякога имаме нужда от защита или подкрепа. Човекът, който номинирам в категорията „Социален работник“ се казва Светлин Симеонов – ОЗД гр. Плевен. Отделен случай или ситуация които да разкажа – не искам – те са много, не само при мен, но и при много други колежки – приемни родители с които си говорим, защото подкрепата от Светлин Симеонов и постоянна, своевременна, компетентна без значение, за време на денонощието, място или ситуация. И съм сигурна, че това не е само за приемните родители, а и за всички останали които се грижат за деца в риск, или просто към децата. Защото той просто обича децата и се грижи за тях.“.

Церемонията по връчване на наградите „Спасител на детството” се е провела на 25 октомври – Денят на приемната грижа и на приемния родител, така е отбелязан и деветият рожден ден на Националната асоциация за приемна грижа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: