Малчугани от ДГ „Дружба” гостуваха на ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен

26.10.2018 14:30

Днес, в последния заключителен ден от Национална седмица на четенето, деца от подготвителна група на ДГ „Дружба” с гл. учител Цветелина Симеонова посетиха библиотеката на ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен.

Библиотекарят на училището Ваня Иванова запозна малчуганите с наличните в библиотеката книги и подчерта различните ползи от четенето на книги. Децата не скриха вълнението си от досега с книгите и споделиха своите любими приказни герои и детски книги.

На мястото на мероприятието бяха и Магдалена Иванова, кл. ръководител на 4а клас в училището и Инна Георгиева, кл. ръководител на 4в клас. Те изразиха надеждата си малчуганите да станат бъдещи първокласници и възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски”. Магдалена Иванова и Инна Георгиева бяха подготвили подаръци за малките гости – книжки за оцветяване и специален подарък-книгата „26 приказки от цял свят”.

Гостуването на децата от ДГ „Дружба” в ОУ „Св. Кл. Охридски”-Плевен завърши с гостуване по класове. Малчуганите посетиха класните стаи на 4а и 4в клас, където откриха много нови неща и изненади.

Децата от 4а клас, освен че бяха подредили свой кът с книги, посветен на Националната седмица на четенето, задаваха и гатанки на по-малките от тях. Магдалена Иванова беше подготвила и специална торбичка с награди за отговорилите правилно.

Малчуганите от ДГ „Дружба” посетиха и класната стая на 4в клас с кл. ръководител Инна Георгиева, която също беше подготвила кът с книги за своите ученици.  И тук, срещата между малки и големи беше вълнуваща и запомняща се.

Снимки и информация: ОУ „Св. Климент Охридски”-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: