Инициативи и в СУ „Анастасия Димитрова“-Плевен за Националната седмица на четенето

26.10.2018 16:13
С много вълнения и интересни инициативи преминава Седмицата на четенето в СУ “Анастасия Димитрова“ – Плевен. Второкласниците се включват активно в мероприятията и показват жив интерес, талант и артистичност в своите изяви.
На 22 октомври официално беше даден стартът на Седмицата на четенето от класния ръководител – Мая Миткова. Тя разкри 10-те причини за ползите от четенето, за да бъде човек с богата култура и да може да пътува с книгите навсякъде по света, като се потопи в тайнствените светове на интересни случки, места и герои.
Оформен бе кът с любимите книги на децата. Родители споделиха незабравимите си книги от детските им години като четоха откъси от тях. Учениците в класа си размениха книги под мотото „ Аз прочетох тази книга, прочети я и ти !” като обясниха какво им е било интересно и защо искат и други да ги прочетат.
Своите любими книги препоръчаха на най- малките читатели в училище учениците от 12. клас с инициативата „Приказките на батко и кака”. Те четоха откъси от любимите си приказки и се включиха в Маратона за четене на български народни приказки.
Класният ръководител Мая Миткова отдели специално внимание на книгата на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче“ и главната героиня бе представена от второкласничките. Момичетата искрено се забавляваха като четоха и пресъздадоха откъси от книгата.
Изложбата „Любимите приказни герои на мама и татко” от рисунки и постери, подредена във фоайето на училището от ученици от 2 клас, създаде настроение и подходяща атмосфера за всички дейности по време на седмицата, посветена на четенето.
Снимки: СУ „Анастасия Димитрова“-Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: