Плевенска филхармония с номинация за наградата „Кристална лира“

25.10.2018 13:38

За 22-ра поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и „Кантус Фирмус“ с медийното партньорство на Classic FM радио организират тържествена церемония по връчването на Националните награди за музикално и танцово изкуство „КРИСТАЛНА ЛИРА`2018”. Тя ще се състои по традиция в Деня на народните будители – 1 ноември 2018г. от 19.00 часа в залата на Държавен музикален и балетен център- София. Вход свободен. Гала спектакълът „КРИСТАЛНА ЛИРА` 2018” се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на София. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и се организира с любезното съдействие на Министерство на културата.
Наградите „Кристална лира” са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.
Сред номинираните в категория „Оркестрово изкуство“ е и Плевенската филхармония. Номинацията е за проекта „Вечер на мюзикъла”, състоял се на 23 юни 2018 г. в зала „България” със солисти Люси Дяковска и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов” и специалното участие на Преслава Пейчева, Мишо Йосифов и Веселин Веселинов – Еко.
За да гласувате, е нужно обаждане на телефонния секретар *7576 /без увеличение на телефонната услуга/. Споделете имената и тяхната категория, вашето име и фамилия и от кой град се обаждате! Краен срок: 12.00ч. на 30 октомври 2018г.
Всички номинирани можете да видите ТУК

#тагове:

НАЙ-НОВИ: