Двама, обявени за международно издирване, са задържани за срок от 72 часа от Окръжна прокуратура – Плевен

25.10.2018 14:31

Окръжна прокуратура – Плевен задържа за срок от 72 часа двама български гражданин, обявени за международно издирване с Европейска заповед за арест. Спрямо българския гражданин Г. В. е издадена Европейска заповед за арест от компетентните власти в Кралство Испания на 08.10.2018 г., като лицето е обявено за международно издирване във връзка с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари.

Българската гражданка Г. В. също се издирва с Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти в Кралство Испания, първоинстанционен съд в гр. Херона, област Каталуния. Лицето е обявено за международно издирване във връзка с трафик на хора с цел склоняване към проституция. Същата е обявена за международно издирване, регистрирана в ШИС ІІ, с шенгенски индентификатор от испанските власти.

На 23.10.2018 г. двете лица са открити на територията на страната и задържани от полицейските органи.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицата са задържани за срок от 72 часа до явяването им пред Окръжен съд – Плевен и вземане на мярка временно задържане под стража, с оглед осигуряване на присъствието им в производството по екстрадиране.

След преценка на материалите по делата Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе в съда искания за образуване на съдебни производства по реда на чл. 44 от ЗЕЕЗА.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: