Съветник от местния парламент на Плевен с бронз от Европейското по кикбокс

25.10.2018 11:31

Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев поздрави в началото на днешното заседание общинският съветник Бойко Янчев за завоювания бронзов медал на Европейското първенство по кикбокс, провело се в Братислава, Словакия от 13 до 21 октомври. Мартин Митев пожела на Бойко Янчев да покори нови спортни върхове и световна титла догодина.

Бойко Янчев, който е и зам.-председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на спортната комисия към местния парламент, е състезател на плевенския клуб по кикбокс „Скорпион“. Завоюваното бронзово отличие в Братислава е в категорията ветерани /41 – 50 години/. За Европейското първенство в Братислава, Янчев е бил част от националния отбор на България по кикбокс, като в тима са били и още трима плевенчани. „В първенството участваха отбори от 52 държави. Състезанието беше изключително силно, конкуренцията също“, сподели съветникът и не скри, че сега амбицията му е титла от световното догодина.

Бойко Янчев обяви, че бронзовият медал от Братислава ще остане в клуба му в Плевен, като стимул за младите спортни надежди. А по повод европейската титла за колегите му общински съветници имаше почерпка.

Снимки и информация: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: