В Червен бряг е задействан кризисният план за действие при аварийни ситуации

24.10.2018 10:03

Областният управител Мирослав Петров днес на място ще посети авариралия мост над река Искър на изхода за Червен бряг и ще се срещне с кмета на общината инж. Данаил Вълов, за да обсъди с него конкретни мерки за действие по отношение на възстановителния процес на мостовото съоръжение. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация-Плевен.

След подаване на сигнал на електронната поща на областна администрация за случващото се вчера вечерта областният управител своевременно се е свързал с местната власт, началника на РУО –  Плевен Албена Тотева и институциите, имащи ангажимент за адекватна реакция при създалата се обстановка.

Задействан е общинския план за действие при аварийни ситуации. Обявено е частично бедствено положение за част от територията на Община Червен бряг  в обхват с. Горник, с. Сухаче, с.Лепица, с.Чомаковци, гр. Койнаре и с. Глава, считано от 23.10.2018г. Създадена е временна организация на движението: Червен бряг – Рупци – Радомирци – Горни Дъбник – Писарово – Искър – Глава – Койнаре – Чомаковци – Лепица – Сухаче – Горник. Според решението на общинския кризисен щаб  с дължината на този обходен маршрут „става критично обслужването на болни на хемодиализа, спешни случаи към филиала за спешна медицинска помощ – Червен бряг, движението на училищните автобуси, изпълнение на разписанията на общинската и републиканската транспортни схеми, сметоизвозването, снабдяването на населението със стоки от първа необходимост”.

Още вчера вечерта Мирослав Петров е коментирал с началника на РУО – Плевен възможностите за осъществяване на нормален учебен процес с оглед създалата се ситуация.  В резултат на това със заповед на  инж. Вълов  за три дни, считано от 23-26 октомври, включително, на територията на цялата община Червен бряг са прекратени учебните занятия за всички училища. Нормалният учебен процес ще бъде възобновен на 29 октомври, понеделник, информират от РУО- Плевен.  Заповедта на кмета не касае работата детските заведения на територията на Община Червен бряг.

Снимка: Фейсбук – Червен бряг (област Плевен)

#тагове:

НАЙ-НОВИ: