Празник „Объркани приказки” се проведе в ДГ „Синчец”-Плевен /снимки/

24.10.2018 11:51

По случай Седмицата на четенето днес в ДГ „Синчец“  се проведе празник под наслов „Объркани прикази“. Водещ бе Мая Венкова, а нейни помощници деца и родители, маскирани като популярни герои от различни приказки. С гатанки, стихчета и песни под музикалния съпровод на Милена Спасова, те включиха публиката в своите „Объркани приказки“ и създадоха много настроение и емоции у децата.

Един от бъдещите първокласници се обърна с послание към децата: „Приказките са като вълшебен извор. Който пие от него, става добър, честен, умен, като добрите герои от приказките, които винаги побеждават злото. Обичайте приказките и ги четете, за да успеете!“

На празника присъстваха и представители от детски отдел в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен, които от дълги години си партнират с Мая Венкова в много и различни инициативи.

Те помогнаха на децата да решат една „кръстословица“ с имена на приказни герои, след което силен звън на телефон, че е време за „Приказки по телефона“ и гостите представиха по „роли“ забавната приказка на Джани Родари „Алиса Търкулана“.

На финала Мая Венкова се обърна към децата: „Мили деца, нека Вашият живот до бъде вълшебна приказка!“.

Снимки и информация: ДГ „Синчец”-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: