Студентка от МУ – Плевен с приз за най-красива тенисистка на турнир в Свищов

23.10.2018 10:38

Стопанска академия за пореден път бе домакин на Националния университетски шампионат по тенис на маса, организиран от Университетски спортен клуб „Д. А. Ценов”. В първенството участваха студенти от 12 висши училища – Университет за национално и световно стопанство – София, Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, Университет по строителство, архитектура и геодезия – София, Национална спортна академия „Васил Левски” – София, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Медицински университет – Плевен и домакините от УСК „Д. А. Ценов” – Свищов.
Националния университетски шампионат откри зам.-ректорът на Стопанска академия по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов. От името на академичното ръководство и академичната общност той приветства треньорите и техните състезатели. В обръщението си към участниците в шампионата, доц. Нинов подчерта радостта на домакините от възможността да посрещнат спортния елит в тази дисциплина и изказа своите надежди, че гостоприемството и отличната организация ще затвърдят името на СА „Д. А. Ценов” не само като образователен, но и спортен студентски център при това с дългогодишни традиции, в това число и в тениса на маса. Към всички присъстващи той отправи пожелания за успешно представяне и постигане на поставените спортни цели.
Приветствие към участниците и домакините поднесе доц. Галина Очева – завеждащ сектор „Тенис на маса” при НСА „В. Левски” и главен съдия на шампионата. Тя пожела достойно представяне на състезателите и даде висока оценка на отличните условия, предоставени от организаторите. Сред гостите на официалното откриване на турнира бе ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт” при Стопанска Академия – ст. преп. д-р Асен Атанасов. Ръководител на настоящия турнир бе ст. преп. д-р Елиз Караманлиева от същата катедра – дългогодишен треньор на свищовския отбор, която е и председател на национална секция „Тенис на маса” към Асоциация за университетски спорт „Академик”.
Националния университетски шампионат по тенис на маса е едно от най-мащабните спортни събития сред студентските първенства в България и се провежда в два етапа – есенен и пролетен. В първия етап, който се състоя в Свищов, участваха над 60 състезатели, разпределени в 10 отбора при мъжете и 8 при жените. За провеждане на есенния дял, в който се изиграха половината от срещите, съдейства СКТМ (спортен клуб по тенис на маса) „Нове”, като предостави безвъзмездно общинската зала по тенис на маса. Крайното отборно и индивидуално класиране ще бъдат решени след втория етап, който ще се проведе през м. май във Варна, в рамките на традиционната годишна Универсиада.
За участниците в есенния дял, домакините от Стопанска академия бяха подготвили и изненади, като отличиха с награди състезатели и преподаватели. В проведения, по идея на организаторите, конкурс Мис и Мистър тенис на маса, за най-красива тенисистка бе избрана Даниела Стойчева от Медицински университет – Плевен, а титлата Мистър тенис на маса получи състезателят на НСА, Николай Петров. Наградите на високо оценените спортисти, връчи лично зам.-ректора на Академията – доц. Нинов. Двама преподаватели – от ХТМУ и УАСГ, бяха наградени от организаторите за дебютно участие в Националния университетски шампионат, а доц. Очева бе отличена като доайен в тениса на маса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: