Родители четоха приказки на малчуганите от ДГ “Калина“ – Плевен

23.10.2018 13:51

От 22 до 26 октомври в образователните институции в цялата страна стартират дейности в рамките на Националната седмица на четенето. Тя се организира от Министерството на образованието и науката с активното участие на децата, техните учители и семействата. Идеята е да се възпитава у децата отношение към четенето, като ценност и култура на поведение, да се повишава грамотността и образоваността на поколенията, като се започне от най-ранна детска възраст.

В ДГ “Калина“ – Плевен в трета А група „Мечо Пух“ гостуваха семейство Зорница и Валери Маринови, родители на Изабела, с четене на приказки от книжката “Приказки любими в рими“ с автори Леда Милева и Любомир Николов, илюстрации на Георги Марков, с които потопиха децата в света на вълшебства, добрина и интересни преживявания.
Семейство Маринови подари книжката с посланието “Деца, обичайте и пазете книгите, винаги се отнасяйте с любов и уважение към тях, защото те могат да ви отведат към чудни светове, от които има какво да научите“.
Децата благодариха с лъчезарни усмивки и се втурнаха да разгледат илюстрациите на книжката с надежда да открият своя любим герой.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: