Отборът на СКШ „Спартак Плевен XXI“ е държавен вицешампион за мъже над 50 години

23.10.2018 7:59

На 19 и 20 октомври в Червен бряг се проведе Държавното отборно първенство за сеньори. Домакините от Червен бряг от години са домакини на това първенство, което до този момент се провеждаше за състезатели над 60 години при мъжете и 50 години при жените. За пръв път от тази година бяха въведени две възрастови групи – над 50 и над 65 години. Участваха 9 клуба от страната. Отборите бяха съставени от трима състезатели при мъжете и две при жените плюс една резерва.

Отлично се представи отборът на „Спартак Плевен XXI“ при мъжете над 50 години. Той победи последователно отборите на „Пловдив“ с 3:0, домакините от „Михаил Тал“ с 2,5:0,5 и в последната среща в пряк двубой за първото място отстъпи на „Виктори“ (Благоевград) с 1:2. Плевенчани играха в състав мс Емил Шукин, Цако Иванов, Иван Василев и Цвятко Цеков. Майсторът на спорта Емил Шукин бе обявен за най-добър състезател на турнира, след като постигна само победи на първа дъска включително и над бившия шампион на България международния майстор Валентин Памбукчиян („Виктори“-Благоевград). Плевенчани взеха още един медал при жените над 65 години, където Цветана Петрова и Веска Докова станаха трети.
Следващото състезание на „Спартак Плевен XXI“ ще е от 31 октомври до 4 ноември в Кранево, където ще се състои Държавното отборно първенство за юноши и девойки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: