Започва шестото издание на националния конкурс „Кмет на годината”

22.10.2018 15:56

За шеста поредна година стартира националният конкурс „Кмет на годината”, организиран онлайн от платформата kmetnagodinata.bg. Гласуването започва от днес, 22 октомври, ще се проведе на два етапа и ще приключи на 13 ноември 2018 г. Категориите, в които може да дадете своя вот, са 10: Кмет на годината; Кмет на гражданите; Паркове и екотранспорт; Туризъм, Култура, фестивали и традиции; Спорт и младежки политики; Иновации в образование; Инвестиции и работни места; Видеонаблюдение и сигурност; Ин витро програми; Smart City. В първия етап всичките 265 общини, разделени на малки, средни и големи, ще бъдат номинирани в 10-те категории. Във втория, който започва на 5 ноември, в 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Важно е да се отбележи, че в категорията „Кмет на гражданите” ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години.

Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те градоначалници отличници на България.

За кмета на Община Плевен Георг Спартански може да гласувате на: https://kmetnagodinata.bg/bg като изберете името му и маркирате някоя от 10-те категории в раздел „Голяма община”. След като даде окончателно своя глас, всеки потребител ще бъде помолен да потвърди гласуването си чрез линк, който ще получи на посочен от него имейл. Там той ще може да види отново за кого точно е дал вота си, посочват от Пресцентъра на Община Плевен.

При клик върху линка гласуването на един потребител се смята за приключило. Гласовете, които не са потвърдени чрез имейл, няма да бъдат зачетени от системата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: