Хорът за македонски песни при НЧ „Парашкев Цветков“-Плевен с поредно признание

22.10.2018 14:20

Поредно признание е получил Хорът за македонски песни при НЧ „Парашкев Цветков“-Плевен. В началото на днешната оперативка в Община Плевен кметът Георг Спартански прочете писмо от Европейската асоциация на фолклорните фестивали по повод проведен 10-ти Европейски шампионат по фолклор Еврофолк 2018. От организацията изказват благодарности на Йордан Лазаров, худ. ръководител на Хора, и на солистите Калинка Рачева и Димчо Македонски за достойното представяне на колектива.

Кметът Спартански имаше приятната задача да връчи Диплом за съхранение и развитие на европейските традиционни народни изкуства. Хорът за македонски песни е удостоен със Златен медал и званието Европейски шампион в категория „Групи за народни песни и модерен аранжимент на фолклорна музика“, както и с номинация за Гранд при на Шампионата.

Градоначалникът на Плевен посочи, че Хорът за македонски песни представя по един автентичен начин македонския фолклор. Той благодари на изпълнителите за техния труд, чрез който се запазват хубавите македонски песни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: