Национална седмица на четенето откриха в ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен

22.10.2018 16:18

По повод предприетата от МОН инициатива Национална седмица на четенето 2018г. в ОУ „Св. Кл. Охридски”-гр. Плевен дадоха старт на мероприятието и бяха обявени планувани събития, които ще се състоят в периода, когато Седмицата продължава-от 22 до 26 октомври 2018г.
По повод Националната седмица на четенето 2018г., във фоайето на училището беше подредено табло, информиращо относно ползите от четенето на книги. Целта на инициативата е повишаване на грамотността и засилване на интереса към книгата сред учениците от начален и прогимназиален етап.


Официалният старт на Седмица на четенето 2018г. беше даден от 08.00 часа в Актовата зала на училището със слово, произнесено от зам.директора по УД- г-жа Веселка Великова, която подчерта ползите от четенето пред учениците от начален етап и техните класни ръководители и изказа мнение, че четенето не само прави човек образован, но и му позволява да надмогне действителността , навлизайки в нови и тайнствени светове на интересни случки, места и герои.


По време на днешното тържество децата пяха песни, рецитираха стихове и изнесоха театрална постановка. Специални материали относно книгата и ползите от нея бяха изготвени от учениците от 4б клас с кл. ръководител г-жа Мая Цветкова.
Програмата на Национална седмица на четенето 2018г. в ОУ „Св. Кл. Охридски” обхваща и двете сгради на училището и ще продължи през цялата седмица с четене на разкази и стихотворения от по-големите на по-малките, посещения в ДГ „Иглика” и библиотеката на читалище „Пробуда”, състезания по правопис, както и за най-добър четец и разказвач. Маратон на четенето ще се проведе сред децата от първи до четвърти клас във Втора база на училището.
Седмицата на четенето приключва на 26.10. 2018г. с пощенеие в 10.00часа на деца от ДГ „Дружба” в училищната библиотека.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: