Детски градини и училища в област Плевен се включват в Националната седмица на четенето

22.10.2018 10:32

От днес – 22 октомври 2018 г. до 26 октомври 2018 г. в образователните институции  в цялата страна  стартират дейностите в рамките на Националната седмица на четенето.  Тя се организира от Министерството на образованието и науката с активното участие на децата и учениците, на техните учители, на семействата на децата и местните общности, на читалищата, библиотеките, историческите и културни институции,  пенсионерски клубове, на писатели и поети, на общественици и представители на кметства, общини, сдружения и доброволци. Всички участници са обединени от идеята да се възпитава у децата и учениците отношение към четенето като ценност и култура на поведение, да се повишава грамотността и образоваността на поколенията, като се започне от най-ранна детска възраст, казват от Регионалното управление на образованието-Плевен.

В детските градини и училищата от Плевенска област през Националната седмица на четенето са заявени поредица от инициативи – четене на приказки  за малки и големи, състезания по четене и писане, драматизации и театрализирани игри, приказни карнавали, изложби на детски рисунки по сюжети от литературни произведения, срещи с местни писатели и поети, посещения в библиотеки и читалища, обогатяване на училищните библиотеки с нови книги, инициативи за подаряване на книги, маратон на четенето и много други четивни занимания.

“На всички участници пожелавам успехи в дейностите в Националната седмица на четенето, 2018. Нека всички заедно се потопим в света на книгите, да прочетем заедно едно любимо стихотворение, една любима приказка, един любим разказ, да подарим една книга на дете и заедно да споделим преживяното”, казва в поздрава си по повод инициативата Албена Тотева, началник на РУО-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: