НУ „Отец Паисий“ – Опанец с достойно представяне в национално състезание

18.10.2018 7:53

От 15-ти до 17-ти октомври в град Стара Загора се проведе XVI Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации” с участието на 112 деца от цялата страна.
Състезанието, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, премина в две части – теоретична и практическа. В теоретичната част бяха включени въпроси за природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективните средства за защита, оказването на първа медицинска помощ и сигнализиране на Единния европейски номер за спешни повиквания 112. В практическата част участниците демонстрираха своите умения и бързина за действие при земетресение, наводнение, пожар, химически аварии и оказване на първа помощ на пострадал.
При изключително напрегната конкуренция златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Бургас. Сребърното второ място, само на точка и половина от победителите беше спечелено от учениците на област Кърджали. Трети на стълбичката се качиха децата на област Ямбол. Представителният отбор на област Плевен- НУ „Отец Паисий“ село Опанец зае седмото място в крайното класиране от общо участвали 28 отбора.
Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а за победителите предметни награди бяха осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния дворец на децата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: