6-годишна възпитаничка на ДГ „Зора”-Червен бряг с приз от национален творчески конкурс

16.10.2018 15:54

6-годишната Цветомира Павлова от ДГ ,,Зора“- гр.Червен бряг е отличена в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка ,,Моето ДЗИ“.

Вчера в детската градина се състоя церемония по награждаването на победителката. Цвети получи в присъствието на  представители на организаторите на Националния конкурс ,,Моето ДЗИ“ с професионален статив за рисуване, темперни бои и грамота. А  ДГ,,Зора” бе удостоена с почетна грамота за образователната институция, календар за учебната 2018-2019, включващ 10-те рисунки на победителите и мултимедия. На събитието присъстваха децата от групата, учители, директорката М.Петрова, родители на децата и местната телевизия.

Петото издание на конкурса се проведе от началото на Май до края на Август.По темата  ,,Безопасността на пътя“, се състезаваха  над 800 рисунки в различни възрастови групи, които бяха оценени от компетентно жури  в състав от представители на Националната художествена академия.

Детска градина ,,Зора“ за пореден път е  победител в конкурса.

Кампанията ,,Моето ДЗИ” е платформа, която популяризира активния и креативен начин на живот за ученици на възраст 6-14 год.

Конкурсът е част от кампаниите на ДЗИ, свързани с пътната безопасност в страната и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение. Мащабният проект „Моето ДЗИ“ насърчава устойчивия начин на живот сред подрастващите и допринася за повишаване на застрахователната им култура, както и културата за безопасност на пътя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: