Поставят камери за видеонаблюдение в 33 точки на различни зони в Плевен

16.10.2018 11:38

Изпълнението на проекта на Община Плевен по обществената поръчка за „Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение – Плевен”, напредва и в момента се реализира частта с електрозахранването. Видеонаблюдението е от ново технологично поколение, предоставящо съвременни функционалности, с него се постига повишаване на сигурността и контрола в районите на града, подобряване на възможностите за реакция при издирване на МПС в градска среда, предотвратяване и разкриване на престъпления. За това съобщават от Пресцентъра на Община Плевен.

Камерите ще бъдат разпределени в 33 точки в различни зони в Плевен и ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни/изходни зони на града, паркинги, пешеходни зони и др.

Системата за видеонаблюдение е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система и обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп. Предвидени са няколко типа камери като за всеки обект са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации, гарантират възможност и за лицева регистрация с цел контрол на водачите и пешеходците. Така например камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 km/h. Освен това поддържа „черен” списък с номера.

Мониторинг центровете ще са два – единият ще е в сградата на ОД на МВР Плевен, а вторият в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието.

Снимка: Община Плевен, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: