„Спартак“ влезе в ремонтираната зала „Балканстрой“

16.10.2018 18:53

Радваме се, че най-после се върнахме у дома. Това сподели пред журналисти треньорът на баскетболния „Спартак“ (Плевен) Александър Дяковски. От тази седмица неговите възпитаници вече провеждат тренировки в зала „Балканстрой“, където ремонтът приключи, а подготовката за съботния домакински мач срещу „Ямбол“ тече под пълна пара, както видяха и представителите на медиите по време на днешното открито занимание.

Дяковски отбеляза, че през седмицата, в която отборът на „Спартак“ нямаше двубой, момчетата са наблегнали на физическата подготовка, а треньорът не скри очакванията си за пълна зала и страхотна атмосфера в първия домакински мач на плевенчани за сезона. „Много съм доволен, че съставът ни е изцяло от българи. Колективът е страхотен, а някои се познават отпреди, тъй като са играли заедно. Радвам се, че успяхме да изиграем повече контроли и то изцяло извън Плевен, което за мен е положително. На финала на подготовката започнахме да придобиваме някакъв облик, което си пролича и при представянето ни в първия мач срещу шампиона „Левски Лукойл“, сподели той.

Според Дяковски, тазгодишното първенство се очертава доста по-оспорвано и няма да има рязка граница между първите четири и останалите отбори. Като пример той посочи младият тим на „Академик“ (Правец). Смятам, че на никой отбор няма да му е лесно срещу тях, а за подценяване не е и „Ямбол“, който по мое мнение е и с по-добра селекция от миналата година“, коментира треньорът на плевенчани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: