Откриват днес благотворителна изложба в Плевен, даряват средствата за незрящи деца

15.10.2018 8:10

По случай Деня на Белия бастун Лайънс Клуб – Плевен „Огледало” организира благотворителна изложба под надслов „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“. Картините, участващи в изложбата, са дарени от талантливите деца от Арт школа „Таланти“. Със събраните средства от продажбата им ще бъдат закупени учебни помагала за незрящи деца и деца на незрящи родители от областите Плевен и Враца.

Изложбата ще бъде открита днес, 15 октомври в арт залата на хотел „Ростов” от 18,30 часа.  В продължение на седмици във фейсбук страницата на събитието бяха публикувани картините, които децата са рисували с голям ентусиазъм специално за изложбата. Всеки, който хареса и имаше желание да закупи картина, можеше да я запази предварително.

След изложбата картините ще бъдат получени от своите собственици.

За 4 години школа „Таланти“ придоби своето място като подготвя деца на различна възраст с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство, обучавайки ги в разнообразни жанрове и техники. Школата има 15 участия и изложби в страната и 2 изложби в Сиатъл, САЩ. Целта на обучение е не само техническа, но и да създава у децата ценности като даването и помагането. Ето защо школата организира и се включва в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда под името „Деца помагат на деца“. Малките художници даряват своите картини и труд на тези в нужда. „Ако твориш добро , то се връща, но по-важно е, че не си останал безучастен и сляп за проблема на другия“, казва Ралица Петрова, художествен ръководител на Арт школа „Таланти“.

Лайънс Клуб Плевен „Огледало” вече десет години работи в полза на обществото – помагат на нуждаещите се. Ентусиазирани дами, с големи сърца и със собствени средства, си поставят цели – да даряваме усмивки, радост и щастие. Ние знаем, че няма по – прекрасно нещо от това да видиш любовта в очите на хората.

Повече за инициативата – ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: