Плевенско патриотично сдружение пита в национален конкурс учениците – „Защо ще остана в България?”

14.10.2018 11:38

Конкурс за есе на тема „Защо ще остана в България?” по повод 100 години от героичните боеве на Девета пехотна плевенска девизия и в отговор на актуалните теми на деня обяви Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”-Плевен. Той е предназначен за ученици от 8 до 12 клас като от Сдружението вече са се заели с популяризирането му сред училищата в област Плевен, както и в други региони на страната, където то има асоциирани клубове в Шумен, Разград, Търговище, София, Ботевград, Кърджали, Пловдив и във Варна. Това научихме от председателя на УС на организацията подп. о.р. Радослав Георгиев.

По негова идея конкурсът ще бъде обявен и в български училища зад граница, откъдето не за първи път деца се включват в подобни инициативи на плевенската патриотична организация.

Писмените работи трябва да се представят на хартиен носител с координати на автора – трите имена, училище и населено място, телефон и адрес за обратна връзка, e-mail. Готовите есета могат да бъдат изпратени на адреса на Сдружението – град Плевен, ул. „Данаил Попов” 6, вх. В, ап. 28, тел. 0884798918. А в училищата, където са публикувани обяви за конкурса, има ангажирани преподаватели, които ще събират есетата от учениците.

Творбите трябва да са готови и предадени в срок до 7 декември 2018 г., те ще бъдат разгледани до 17 декември, а резултатите ще бъдат обявени до 20 декември. Журито ще е от трима преподаватели по български език и литература от три плевенски училища

Връчването на наградите ще бъде на 11 март 2019 г. – Празника на артилерията. За първо място наградата е 150 лв., второ – 100 лв., трето – 50 лв. и едно поощрение – 30 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: