Кметът Спартански даде старт на инициативата по повод Световния ден на ходенето – снимки

13.10.2018 14:18

Представители на всички възрасти се включиха днес в инициативата в парк „Кайлъка“ по повод Световния ден на ходенето и с цел популяризиране на здравословния начин на живот. Тя бе организирана от Община Плевен, съвместно с Българска Асоциация „Спорт за всички”. Старт на събитието даде кметът на община Плевен Георг Спартански, а на финала чрез лотариен принцип бяха раздадени спортни артикули.


Инициативата е най-голямата в световен мащаб и се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г. На 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле, по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности.
В България се провежда ежегодно от 1993 г. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи, която не изисква финансови средства. Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания.


Снимки: Плевен за Плевен, всички права запазени!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: