Поход за свобода ще се проведе в Плевен

11.10.2018 16:42

Поход за свобода ще се проведе в Плевен на 20 октомври. Той се организира от Фондация А21 с домакинството на Местната комисия за борба с трафика на хора. Поводът за Похода е Европейският ден за борба с трафика на хора – 18 октомври. За пета поредна година Фондация А21 заедно с доброволци и партньори от цял свят предприема градски Поход в името на една свобода – свобода за жертвите на трафик на хора.

„Правим този символичен манифест, за да покажем, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес. Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че ЗАЕДНО можем да сложим край на робството веднъж завинаги”, казват организаторите.

В Плевен Походът за свобода ще се проведе на 20 октомври от 11:00 часа от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Първите 30 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа, ще получат черна тениска на кампанията.

Повече информация за събитието ТУК.

Фондация „А21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството. Повече информация на www.a21.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: