Кнежа сред лауреатите в конкурса „Еко община 2018“

11.10.2018 8:17

Днес на официална церемония във Френския институт в България Община Кнежа беше обявена за лауреат в конкурса „ЕКО ОБЩИНА 2018“ – в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население под 40 00 жители”.
Конкурсът се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт в България в партньорство с Президентството на Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите и е насочен към всички общини в България, които се стремят към осигуряване на нови градски услуги, едновременно конкурентоспособни и опазващи околната среда. Общо 32 общини от цялата страна се бориха за приза „ЕКО ОБЩИНА“ в четири категории – управление на водите, управление на отпадъците, мобилност и енергийна ефективност на сградите. 


„Изключително съм горд, че нашата община е сред 7-те наградени. Този приз получихме за реализираните проекти в направление енергийна ефективност на сградите. Приемам наградата от името на екипа от професионалисти в Общинска администрация, който непрекъснато работи към подобряване на енергийната ефективност на общинските и жилищни сгради. Благодаря на организаторите, че оцениха високо нашия труд и постигнатото в тази насока!“, казва Илийчо Лачовски, кмет на община Кнежа.

Снимки: Община Кнежа, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: