СДС инициира конференция за ролята на туризма за развитието на Плевен

10.10.2018 12:49

Съюзът на демократичните сили има амбиция за организиране на конференция, посветена на издигането на ролята на туризма в Плевен. Това сподели на пресконференция в БТА днес председателят на СДС Румен Христов. Заедно с него в срещата с медиите участваха д-р Мариана Лазарова – заместник-председател на СДС и Пепо Петков – председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен. Христов отбеляза, че Плевен трябва да наблегне на развитието на туризма, като не скри учудването си, че наличието на емблематичен паметник, като Панорамата, а и други паметници, свързани с Руско-турската война, темата не се използва достатъчно добре, за да се акумулират допълнително средства към общинския бюджет.

Също така, Румен Христов посочи, че Плевен е сред малкото големи градове в България без многофункционална спортна зала. „Знам, че изграждането на такава стартира, като със ресурсите, с които разполагаме към момента, бихме могли да повдигнем въпроса за построяването й. Ние стоим зад това начинание и ще го подкрепим и на местно, и на национално ниво“, категоричен бе лидерът на СДС. От своя страна, председателят на СДС – Плевен Пепо Петков не скри, че състоянието на спортната база в Плевен е трагично по отношение на всички спортове. „Знаете, че за стадиона имаме уверение за бъдеща модернизация, но ни беше поставено условие „Спартак“ (Плевен) да влезе в професионалния футбол. Като председател на Управителния съвет на клуба, съм се ангажирал с това. Нещата вървят в положителна посока и вярвам, че ще стане факт“, каза Петков.

Пред медиите Румен Христов коментира и предстоящите догодина избори, като изтъкна, че във фокуса на партията е явяването на местните избори. „Те са изключително важни за нас, а практиката показва, че там, където имаме добри структури, имаме и добри резултати. Факт е, че от т.нар. партии от автентичната десница СДС има най-много съветници – над 200 и най много кметове. А това ни дава самочувствието да търсим по-добра реализация на следващите избори. Ще се опитаме да удвоим резултата си и дано успеем“, каза Христов. По думите му, СДС ще излъчи своите кандидати за кметове доста преди старта на регистрацията, за да могат те да станат разпознаваеми и да изградят и представят своите екипи. Колкото до евроизборите, лидерът на партията сподели, че най-вероятно СДС ще се яви в коалиция, но разговори в тази посока все още не са водени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: