Наркотици и оръжие открити в дома на 40-годишен в Койнаре

10.10.2018 9:54

Вчера, след проведени процесуално-следствени действия било установено, че 40-годишен от град Койнаре съхранява наркотици и оръжие, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 9 октомври 2018 година в хода на специализирана операция в град Койнаре, община Червен бряг служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен, екип на „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Червен бряг по реда на чл.83, ал.1 от ЗМВР извършват проверка в частен дом, обитаван от 40-годишен.

При проникване в жилището на специализирания полицейски екип собственикът оказва яростна съпротива, което налага употреба на физическа сила и помощни средства. В хода на проверката на видими места в обитаваното помещение са открити огнестрелно оръжие и вещества, наподобяващи наркотици. Незабавно е уведомен дежурен разследващ полицай и е сформирана група за оглед на местопроизшествието от главен разследващ полицай и експерт.

В дома са  открити във всекидневна стая до входна външна врата към двора на имота незаконна ловна пушка – тек, 12 кал., марка „Hatsan“ с поставен в патронника ловен боеприпас и допълнителни 6 патрона 12 калибър в държач към приклада. В стопанска пристройка са намерени два пластмасови контейнера с поставени в тях 12 стъклени буркана, с вместимост по литър, пълни със суха зелена тревиста маса. Бурканите са затворени с винтови капачки и допълнително поставени под тях полиетиленови парчета с тегло 2.685 кг. В кухнята са установени кутия от цигари с 6 самозалепващи се пликчета с размери 4.5/5 см., две от тях се съдържащи жълто-кафово прахообразно вещество, а останалите четири – суха зелена тревиста маса. Открита е електронна везна.

В заграждение към двора на имота е констатирано неправомерно отглеждане на сръндак, на видима възраст 2-3 години. Уведомени са служители на ДГС-Червен бряг, които са изготвили документация и са привели животното за настаняване в ДГС-Витиня.  Зад стопанска постройка са намерени две растения от рода на конопа с височина 1.6 метра с дебелина на стеблото 2 см и 0.6 метра с дебелина 1 см., по отношение на които е констатирана видима грижа – поливане.

40-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 339, ал.1, чл.354 „а“, ал.3, т.1 и чл.354 „в“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: