КНСБ организира днес приемни в Плевен и Червен бряг

08.10.2018 7:58

Регионалният съвет на КНСБ в Плевен организира Ден на отворени врати днес, 8 октомври, информира областният координатор Янчо Андонов. Инициативата ще премине с организиране на приемни в градовете Плевен и Червен бряг на следните адреси:

гр.Плевен, ул. Александър Стамболийски 1, ет.5, стая 504

гр.Червен бряг, ул. Антим I №1, ет.7, стая 701

Всички граждани са добре дошли да зададат своите въпроси, свързани с трудово-правните си отношения и да получат безплатна консултация от експертите на Конфедерацията.

Поводът за организиране на приемните е Световния ден на достоен труд, който се отбекязва по инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. насам, на 7 – ми октомври. Това е денят за мобилизиране по целия свят: ден, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място, нещо което Синдикатите отстояват ежедневно.

Темите, върху които синдикалното движение поставя особен акцент на Световния ден за достоен труд още от създаването му през 2008 г.,  са изключително актуални и общочовешки: миграцията, дискриминацията, равенството между половете, принудителния труд, основните трудови стандарти, правото на колективно договаряне и свободата на сдружаване, сивата икономика, въпросите за климатичните промени и зелените работни места, за здраве и безопасност, социална защита, социален диалог и много други. Тази година по инициатива на МКП  празникът ще бъде под надслов „Промени правилата!“ .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: