Неделният битак все още до „Балканстрой”, но на по-тясно пространство

07.10.2018 14:29

Неделният битак на Плевен, известен още и като пазар на колите, все още се разполага в края на седмицата край зала „Балканстрой”, но вече върху по-тясно пространство. Търговците, решили да изкарат някой лев в почивния ден, са се ограничили предимно в площите около самата зала. Явно санкциите, налагани в няколко поредни недели,  са дали резултат и вече няма проблем за спокойно придвижване с автомобил или с тролей по главния път, както беше преди.

По думите на търговци, сега е много трудно да си намериш място. Трябва да се дойде в 5 сутринта, за да има къде да разпънеш сергията.

Друг е въпросът, че на т.нар. пазар на колите най-малко коли се продават. Днес, видя репортер на „Плевен за Плевен”, имаше по-малко от 5 предложения за продажба на автомобили. Повече хора по традиция се бяха събрали около димящите скари. Предлагаха се перилни и почистващи препарати, гуми, джанти, различни инструменти и стоки за бита, дрехи и обувки втора употреба. А на много места директно на земята върху чаршафи бяха разположени вещи, които приличаха на такива, изровени при почистването на някое мазе или таван. Но както се казва – вкус другар няма.

Ще припомним, че с решение на Общински съвет-Плевен, неделният битак трябва да бъде преместен пред стадион „Плевен”. Там ще има такса за всеки търговец, ще се почиства след финала на пазара, ще има и химическа тоалетна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: