Мартин Митев: Таекуон-до не само възпитава и тренира тялото, но и духа, и мисълта

06.10.2018 12:07

„Таекуон-до не само възпитава и тренира тялото, но и духа, и мисълта. Този спорт учи на уважение, на доблест, на чест – все качества, които не са важни само за спорта, но и за вашето бъдеще, като личности. Но за да постигнете тези качества, освен вашия труд, упоритост, хъс, стремеж към победа, са необходими и ето тези хора – вашите треньори. Това са хората, заслужаващи дълбок поклон от нас – родителите, затова, което правят за нас – нашите деца“. Това каза при откриването на Третия Национален турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ патронът на надпреварата – председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

Митев припомни, че идеята за турнира се е зародила в един случаен разговор между него и президента на Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен Даниел Цаков. Признавам, че в началото подходихме много внимателно и с много въпросителни, но нещата се получихме и вече трета поредна година сме тук заедно, отбеляза Митев. Той не скри, че всяка изминала година турнирът става все по-добър, с все повече участници и може би е време да се помисли и за международно участие.

Мартин Митев поздрави участниците в турнира, като изрази надежда покрай състезанието да им остане и мъничко време да разгледат нашия прекрасен град и да си тръгнат с един красив спомен от него. Той пожела успех на всички участници, като апелира победата да не бъде на всяка цена, а преди всичко да бъдат спортсмени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: