Плевенчани ще могат да разгледат днес личния вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес”

06.10.2018 7:16

Както вече писахме, на 6-и и 7-ми октомври (събота и неделя) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще организира атракционни пътувания по различни маршрути в страната за любителите на железопътния транспорт и ретро подвижния състав. Пътуванията са част от инициативите на националния железопътен превозвач по повод отбелязването на 130 години от създаването на Български държавни железници – „130 години пътуваме заедно”.

Атракционните влакове ще бъдат теглени от парни локомотиви и ще представят голяма част от историческото наследство на БДЖ. В съставите им ще бъдат и вагони от царската композиция „Корона експрес” и правителствения влак от 80-те години „Витоша експрес”.

Влакът на 06.10.18 г. по маршрута София-Мездра-Плевен-Мездра-София ще бъде теглен от парен локомотив № 05.01, а в състава му ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. На жп гара Плевен композицията ще остане във времето между 13 и 14.20 ч., като всеки ще може да се качи и да разгледа вагоните-музейни експонати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: