Плевен бе домакин на заключителен турнир по програмата „Тенисът – спорт за всички“

04.10.2018 12:49

На кортовете на ТК „Плевен-90“ се проведе заключителния турнир от програмата „Тенисът – спорт за всички“. Участие взеха тенис клубовете Престиж, гр. Велико Търново, Кристи-Дряново, Тенис про-Севлиево, СТК-Троян, ПСК-Плевен и ТК“Плевен-90″и участието на 41 деца.

Малките тенисисти бяха разпределени в три възрастови груп и победители в тях станаха:

6-7 години

1. Ема Литкова- „ПСК“-Плевен

2. Павел Симеонов- „Кристи“-Дряново

3. Пресиан Андреев- „Кристи“-Дряново

8-9 години

1. Мартин Николов- „Тенис-Про“-Севлиево

2. Калина Иванова- „Престиж“-В.Търново

3. Румен Игнатов- „Престиж“-В.Търново

10-12 години

1. Мартин Топалов- „СТК“-Троян

2. Александър Коларски- ТК“Плевен-90″

3. Десислава Хаджитодорова- „Кристи“-Дряново

Децата бяха наградени с медали от Атанас Кършев- главен експерт на ММС за Плевенска и Ловешка област. Иво Войников награди с грамоти за проявено спортсменство и спазване на правилата за Честна игра шест деца – по един от всеки клуб. Заключителния турнир се превърна в един прекрасен финал на Програмата“Тенисът спорт за всички“ в региона за 2018 година.
Програмата на БФТ „Тенисът – Спорт за всички“, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт. По тази програма се провеждат регионални турнири, работи се с най-талантливите деца, като се подкрепя участието им на международно престижно състезание. 48 клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение за деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: