Малки творци от Плевен и Червен бряг сред победителите в национален конкурс

04.10.2018 14:49

Малки творци от Плевен и Червен бряг са сред победителите в петото издание на националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“. Тази година темата на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 6 до 14 години, беше „Безопасността на пътя“, съобщават организаторите.

Конкурсът за детска рисунка „Моето ДЗИ“ стартира преди 9 години като вътрешна инициатива за децата на служителите на ДЗИ. Във времето той стана традиционен, а поради големия интерес, през 2014 г. бе взето решение да излезе в национален мащаб. За да отговори на повишаващите се интереси и възможности на децата в дигиталните технологии, в тазгодишното издание ДЗИ разшири обхвата на конкурса и предостави поле за изява на креативните млади творци в още две категории – „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“, освен традиционното състезание за „Рисунка“.

Тази година в конкурса се включиха ученици от 87 населени места  – общо 145 образователни институции съответно със 743 участници с живописна или графична рисунка, 93 участници – с компютърна графика и 8 – с видеоклип.

Победителите са определени от компетентно жури, като авторите на десетте най-високо оценени творби в категория „Рисунка“ получават стативи и пособия за рисуване, а първите трима победители в останалите две категории „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“ са наградени с таблети.

Отличените деца от Плевен и Червен бряг са в категория „Рисунка“. Това са Цветомира Павлова, 6 год., ДГ „Зора”, град Червен бряг, Джулиана Пацева, 6 год., ДГ „Зорница”, град Плевен и Йоана Маркова, 5 клас, ОУ „Д-р Петър Берон”, град Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: