Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост

03.10.2018 16:37

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост вследствие на нарушаване на правила за движение по пътищата, съобщават от съдебната институция. На 01.10.2018г. около 17,30ч. при движение по третокласен път Плевен – Вълчитрън, лек автомобил марка Фиат Пунто напуска пътното платно и пада в крайпътна канавка. В автомобила са пътували две жени – 65 годишна, която е управлявала лекия автомобил и 32 годишна жена, както и 7 годишно дете. Непосредствено след ПТП-то спира лек автомобил марка Рено, в който са пътували 53 годишен мъж и 55 годишна жена, които оказват помощ на пострадалите жени и дете, като ги извеждат от катастрофиралия автомобил на пътното платно. След извеждането им на платното са ударени от движещ се служебен автомобил Опел Астра, собственост на ОД на МВР – Плевен, в който са пътували четирима полицейски служители.

Починала е водачката на лекия автомобил Фиат Пунто, а пътувалите с нея жена и дете са настанени в неврохирургия с мозъчни сътресения. Пострадала е и пътувалата в лекия автомобил Рено жена, която има фрактури на крайниците. Двама от полицейските служители са с фрактури, един е настанен в КАРИЛ с политравма, един от тях е прегледан и освободен за домашно лечение.

На място незабавно са били изпратени полицейски екипи, както и следовател от ОСлО при ОП-Плевен, който е извършил оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство, разследването по което се провежда под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен. Предстои извършването на допълнителни огледи на моторните превозни средства, участници в пътнотранспортните произшествия и назначаване на автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: