95 години отпразнува СУ „Крум Попов” – град Левски /снимки/

02.10.2018 13:15

Великолепен израз на колектива на СУ „Крум Попов” – Левски на  почит към родното училище, на признателност към учителите и всички, допринесли за неговото достойно място в живота ни през изминалите 95 години, бяха дните от 25 септември до 1 октомври в град Левски.

Празничният концерт на СУ „Крум Попов” на 1 октомври – „Традиции и съвременност” бе кулминация на поредицата от прояви посветени на най-голямото училище в общината, съхранило искрата любородна, за да пребъде обичта към родния език и родното място, обичта към България. Изключително вълнуваща седмица за срещи на поколенията, за  равносметка на  изминалия път и изява на талант и успехи.

С благодарност за прекрасните, емоционални  юбилейни дни  и гордост  кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави и поднесе паметен подарък – голям портрет на цар Симеон Велики. Пред вековния юбилей на училището, което ни дава наука, просвещение, мечти и бъдеще, отправяйки препратка към  симеоновия Златен век и пожелание, на многая лета да бъде люлка на българщината.

Светослава Илиева, ст.експерт в РУО –Плевен, поздрави от свое име и прочете поздравителен адрес от началника на РУО Плевен –Албена Тотева.

Сред гостите бяха и  зам.-кметовете на общината инж.Кольо Домеников – член на Обществения съвет на СУ „Крум Попов”и Евгени Ненков, гл.експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, Полина Дончева – председател на Обществения съвет, директори на училища от община Левски.

„…Днес е празник на всички, за които стремежът към знание е постоянна потребност.Това е ден на почит и признателност към онези ентусиасти вградили в темелите на 95 годишното ни училище мечти  и надежди”-каза в приветстваното си слово директорът на училището Валентина Дженева. Доказателство за развитието и утвърждаването на училището и негова  гордост са постиженията на учениците в различни области и реализирането им в живота.Където и да отидат възпитаниците на училището носят силата на духа на своя патрон Крум Попов, огъня на първосъздателя на гимназията, дързостта на младостта.

СУ „Крум Попов”  получи поздравителен адрес  от МОН  и обещание в деня на Народните будители -1 ноември, представители на министерството  да дойдат в училището.

За своето достойното място в системата но образованието, грижа за духовно израстване на подрастващите и висок професионализъм в дните на юбилейното честване училището получи многобройни поздрави и благодарности от училища в град и община Левски, Свищов и Белене, от НЧ „Георги Парцалев-1901” и читалища в общината,от Мария Гарнизова –Нинова, учители.

Татяна Йорданова, възпитаник на училището, в момента студентка в СУ „Св. Климент Охридски“специалност „Журналистика” и стажант в БНТ, посвети  и прочете есе за  своето училище.

Празничният юбилеен концерт на СУ „Крум Попов” показа таланта на ученици и учители, обичта им към родината, ентусиазма и волята за просперитет на училището.

За гостите на празника имаше емблематични подаръци поднесени сърдечно от директора Валентина Дженева и зам.-директора Наталия Чингова.

Музикално-поетична програма на 25 септември  постави началото на проявите посветени на юбилейната годишнина, а в  Юбилеен час на класа  на 26 септември се проведоха срещи на учениците с бивши възпитаници на училището.

Празничен масов крос и състезания между отбори на учители и ученици на спортната площадка  бяха  силно емоционално преживяване на 27 септември.

„Среща на поколенията” – Тържествен педагогически съвет на 28 септември събра учителите от СУ „Крум Попов”, отдали  много години от живота си на образованието и възпитанието на подрастващите. Изключително емоционална среща за спомени, размисли, равносметка и признателност, която ръководи Дора Давидова учител по български език и литература с дългогодишен опит и духовен наставник на младите.

Любка Александрова  – успяла ученичка на  СУ „Крум Попов”, втори мандат кмет на общината, отзивчива, с желание да помага на образованието, безспорен факт, който радва всички,  изрази своята благодарност към учителите и училището.

”Няма как да не съм съпричастна към образованието, към нуждите на всички училища в община Левски, защото аз така съм възпитана от вас, скъпи мои учители, че училището, че образованието е най-важното нещо, което дава възможностите на човека.”, каза Александрова и благодари на своята първа учителка г-жа Попова с радост, че я вижда. Благодари на  всички, вдъхновили  обичта и стремежа, който сега дава своите плодове.

В Честването на 95-та годишнина на СУ „Крум Попов”  в град Левски взеха участие състави от града и общината с прекрасна изява на талант и съпричастие към празника  и образованието.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: