Районна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, нанесъл побой на тролейбусен шофьор

01.10.2018 13:48

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, който след като причинил произшествие с тролей, нанесъл побой на тролейбусен шофьор, съобщиха от съдебната институция.

Обвинението срещу Ц. И. е за това, че на 03.04.2018 г. в гр. Плевен, в района на кръстовището, образувано от ул. „Иван Вазов“ и ул. „Димитър Константинов“ извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място, в присъствието на много хора, вследствие на самонадеяно и провокативно управление на МПС „Фолксваген Пасат“, причинил пътнотранспортно произшествие с леки имуществени вреди и нанесъл побой, с който причинил лека телесна повреда на И. И. – престъпление по чл. 325, ал. 3 вр. ал. 1 НК.

На 03.04.2018 г. обвиняемият управлявал лекия си автомобил. Достигайки района на кръстовището, между ул. „Ив. Вазов“ и ул. „Д. Константинов“, около тролейбусната спирка на училище „Цв. Спасов“, приближил спрелия на спирката тролейбус № 5 и предприел забранена маневра, с която имал идея да се пристрои в друга лента на движение. Вследствие на несъобразяване с правилата за движение по пътищата обвиняемият охлузил тролея в предната му част, с което причинил леко пътно-транспортно произшествие. Очевидец на случилото се станал пострадалият И. И. – тролейбусен шофьор на тролей № 7 , който веднага казал на шофьора на тролея за настъпилото ПТП и отишъл до автомобила на обвиняемия, за да го уведоми за същото. В този момент обвиняемият излязъл от колата си и без да е бил провокиран по никакъв начин от И. И., започнал да му крещи, избил от ръката му чашата с кафе и му нанесъл няколко удари по лицето, след което се върнал в автомобила си и избягал от местопроизшествието.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: