Над 350 участници във Втория регионален фестивал „Радомирци пее и танцува”

01.10.2018 11:32

Над 350 участници от 19 групи са се изявили на сцената на Втория регионален фестивал „Радомирци пее и танцува”, проведен на 29 септември. Фестивалът е доказателство за богата духовност и здрави корени на българина, да покаже колко сплотен и талантлив народ сме и това да се предава по неуписуем и красив начин на идните поколения, за да запали плам в очите и сърцата. Целта е да се популяризира българското народно творчество, да покаже духовността на българина, да съхранява българските народни традиции и обичаи. Фестивалът дава възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи, както с традиционни, така и с издирени и записани нови неизвестни до сега песни, танци и обичаи.

Начало на празника даде кметът на с. Радомирци – Петьо Йотов, а гости бяха: Диана Цветанова – ст. експерт хуманитарни науки – Община Червен бряг, общински съветници, представители на бизнеса, Йохан Дженов – председател на Тракийско дружество и други.

Финалния щрих на фестивала поставиха от танцов състав Черни Вит, които бяха и с най-много участници.

Ръководството и екипа на НЧ „Огняна-1899“, с. Радомирци оценяват значимостта и работата на всички приятели, партньори и участници, благодарят им за прекрасните изпълнения и подкрепата, без която всичко това нямаше да е възможно.

Снимки и информация: НЧ „Огняна-1899“, с. Радомирци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: