Велислава Кръстева в Плевен: Предсрочни избори са неизбежни, но те няма да решат нищо

01.10.2018 13:06

Управляващите нямат полезен ход, а последният ремонт на кабинета бе просто малко купено време, в рамките на което, обаче, няма да се промени управленският им капацитет, нито пък ще успеят да реализират някаква програма за България. Това каза на пресконференция в Плевен народният представител от ДПС Велислава Кръстева. Тя отбеляза, че политическата есен ще бъде гореща, а най-вероятно ще имаме и една доста жежка политическа зима, като всички политически маркери са налице за това.

Велислава Кръстева сподели, че предсрочни избори са неизбежни, но сами по себе си те няма да решат нито един проблем. „Тук е и сериозното ни разминаване по темата с БСП, защото цялостното им поведение сочи, че те са подчинени на логиката „Стани да седна“, докато според нас това е най-безплодният подход към предсрочните избори. Това, което е необходимо, е чрез диалог между всички отговорни политически участници да бъдат намерени основните приоритети, разработване на програма за тяхното изпълнение и осигуряването на широко съгласие за това. Защото всички системи на държавата са докарани до такова състояние, че едни абсолютно спасителни реформи няма как да минат леко“, каза пред медиите Кръстева.

Колкото до факта, че депутатите от ДПС останаха в Парламента и подкрепиха кворума, Кръстева подчерта, че партията винаги е била последователна в действията си и с много ясно съзнание за отговорност, независимо дали е в управление или опозиция. „В четвъртък заявихме, че отговорността за кворума в Народното събрание е на управляващата коалиция и на най-голямата партия. На втория ден, след като стана ясно, че коалицията не само се тресе от собствените си скандали, но и не успява да се справи с осигуряването на кворум в залата, преценихме, че като отговорни политици трябва да бъдем там. Защото в демократичната държава Парламентът е мястото за политическия дебат“, изтъкна народният представител от ДПС.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: