Много движение и игри за Европейския ден на спорта в училище в ДГ „Първи юни“ – Плевен (галерия)

28.09.2018 16:57

Европейският ден на спорта се отбелязва в много училища и детски градини в България. В Детска градина „Първи юни“ – Плевен традиционно отбелязаха този ден с много движение и игри, в които участват децата от всички групи.

„Идеята ни е не просто да раздвижим децата, а да им помогнем да изпитат радост от физическата активност и двигателните дейности. Няма нищо, което може да бъде по-полезно и радващо малките деца от тичането, скачането, пълзенето и другите двигателни дейности. А когато голяма група деца заедно изпълняват композиция от движения, това със сигурност подобрява и социалните им умения – учат се да се радват заедно“, сподели директорът Александра Иванчева.

За Деня на спорта учителите подготвиха децата да участват в спортно-музикална композиция, която включваше наподобяващи различни видове спорт движения – елементи на баскетбол, волейбол, плуване, скачане, футбол. Освен спортни елементи композицията включваше символни движения за изразяване на сърдечни и топли послания към другите. Даже да не разбират смисъла на отправените послания за доброта и любов, достатъчен е фактът, че това им доставя радост.

С радост и възгласи децата посрещнаха своите наставници по спорт – треньорите по футбол от Футболен клуб „Фортуна“. Както винаги, те сърдечно откликнаха на нашата покана и бързо аранжираха пространството на двора за лека тренировка.
Спортните щафетни игри бързо помогнаха на децата да усетят спортния си дух, а общото участие им помогна да усетят отборното чувство. Отборното чувство винаги е било важно за нас, защото в него са кълновете на бъдещата екипност.
Докато малките се забавляваха да се състезават в преодоляване на препятствия и точна стрелба във футболната врата, по-големите разиграха футболна игра. Играта отключи истинската спортна страст и децата дълго преживяваха и се вълнуваха.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: