Направиха първа копка на завода на „Леони” в Плевен, инвестицията е за 32 млн. евро /фотогалерия/

27.09.2018 12:03

Първа копка на новата производствена база на немската компания „Леони” бе направена днес в Плевен на ул. „Гривишко шосе” 1.

„Леони България” и строително-инвестиционна компания „Хоризонт Иванов” ще инвестират 32 млн. евров в новото  предприятие, което се очаква да осигури над 2000 работни места до 2020 г. Заводът е с площ от малко над 30 000 кв.метра, от които около 14 000 ще са производствени мощности. Останалата част е за столова, съблекални и зони за обучение. Първата производствена зона се планира да започне работа до края на 2018 г.

Днес на церемонията по първа копка присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител Мирослав Петров, кметът Георг Спартански, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, Ралф Маус, директор „Оперативни дейности и производство”  в „Леони”, Ралф Зингман, директор „Заводи в Европа“ на „Леони”, Борислав Иванов, управляващ директор на „Хоризонт Иванов” и  Светослав Богалински, директор „Бизнес развитие” в „Хоризонт Иванов”.

Основана през 1917 г., „Леони” е световен лидер в сферата на окабеляването и кабелните технологии. Повече от 82 000 висококвалифицирани и мотивирани служители работят в 31 държави, за да поддържат и разширяват позицията на фирмата, като световен лидер на пазара. За да постигне това, „Леони” е съсредоточена върху следните основни пазари с висок растеж: автомобилни и търговски превозни средства, индустрията и сектора на здравеопазването, комуникации и инфраструктура, битови и електрически уреди, проводници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: