Три от ремонтираните детски градини в Плевен отварят врати на 1 октомври

25.09.2018 15:45

Актуална информация във връзка с ремонтите на детски градини в Плевен изнесе днес пред медиите зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев след обиколката си на всички градини в ремонт. Той сподели, че ДГ „Теменуга“ работи от днес, докато още три градини ще отворят врати на 1 октомври. Това са ДГ „Калина“ и ДГ „Дружба“ и ДГ „Ралица“. Милев посочи, че за ДГ „Щурче“ е получил уверение от фирмата-изпълнител, че дейностите ще приключат в указания срок – 28 септември, като ще има необходимост персоналът да почисти и подреди градината, за да стартира нормално учебният процес. Имам уверението на директорката, че това ще започне от другата сряда, каза зам.-кметът.

За ДГ „Юнско въстание“ Стефан Милев сподели, че ремонтните дейности ще приключат в понеделник или вторник, въпреки проблемите от проектантски характер. Там имаше много допълнителни работи, които бяха възложени на фирмата, за да може детската градина да придобие завършен вид – например не беше предвидено боядисване на фасадата отвън, което е доста голям обем работа, който фирмата извършва за своя сметка, сподели пред журналистите Милев.

Зам.-кметът заяви, че за забавянето има и обективни, и субективни причини. Сред първите той открои неблагоприятното време през май и юни, в рамките на което изпълнителите са нямали възможност да работят. „Още повече, че се налагаше на част от обектите нещо да се разваля и да се прави наново. Преценихме, че е по-добре да има забавяне, но нещата да се изпипат качествено, отколкото след месец да се наложи да правим ремонт на ремонта“, подчерта Стефан Милев. Той отправи извинение към родителите за причинените неудобства. Уверявам ги, че ремонтите са станали хубаво и децата ще се чувстват там доста по-добре, каза зам.-кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: