Мирослав Петров: Обявяването на Независимостта е акт на национално самочувствие!

22.09.2018 12:25

„Акт на национално самочувствие, на решителност и свободолюбие, обявяването на Независимостта е събитие – символ на триумфа на българската държавност. С него младата българска дипломация демонстрира политическа зрялост, мъжество и национална гордост, инвестирайки най-устойчивия материал – единението – в стратегията за бъдещото равноправно и достойно развитие на европейска България.“, каза в тържественото си слово по повод 110 годишнина от обявяването на независимостта на България областният управител Мирослав Петров.

В тържественото си слово областният управител отбеляза още, че България е преминала през трудни периоди, преодоляла е много исторически и политически перипетии, натрупвайки ценен опит в своя исторически арсенал. „За да се утвърди днес като лидер на Балканите и надежден партньор в ЕС и НАТО. Независимостта е значим урок на свободния човешки дух! Пример за достойнство и обединение!
Залог за величие и гордост! Да пребъде свободна, единна и независима България!“, каза още областният управител Мирослав Петров.
В знак на признание и преклонение пред значимото дело бяха поднесени венци и цветя

Снимки: Пресцентър на областна администрация, Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: