Квартет ГеоМарЧаЛо поднесе една незабравима вечер на плевенчани в зала „Катя Попова“ – снимки

20.09.2018 8:36

Квартет ГеоМарЧаЛо, заедно с Плевенската филхармония и Люси Дяковска, подари още една прекрасна музикална вечер на плевенските меломани. С проекта „Classic – Pop – Rock – Symphony Project“ те поднесоха на присъстващите в зала „Катя Попова“ естетическа наслада с великолепните си интерпретации на знакови песни, любими на различни поколения.


Квартет ГеоМарЧаЛо или Лора Табакова и Марина Белчева – виолончело, Чавдар Вълков – цигулка и Георги Милтиядов – пиано, бе създаден наскоро като плод на приятелството, любовта към музиката и желанието за експеримент на четиримата инструменталисти. Идеята на музикантите – всеки човек от публиката да открие нещо за себе си в отделните произведения, след двата успешни концерта в Плевен, вече може със сигурност да потвърдим, че се случи. Принос за това имат и Плевенска филхармония и нейния директор Любомир Дяковски, който откликна на поканата за съвместен концерт.
В програмата звучаха изпълненията на четвърта част от Симфония №9 на Дворжак, Концерт за пиано №2 от Рахманинов, „Либертанго“ от Пиацола, парчета на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хитът на лято 2017-а „Деспасито“. Автор на сценария и стайлинга е челистката Лора Табакова.


Снимки: Плевен за Плевен, всички права запазени

#тагове:

НАЙ-НОВИ: