Денят на Европейското сътрудничество ще бъде отбелязан днес в Плевен

20.09.2018 7:49

Всяка година, на 21 септември и в дните около тази дата, програмите за Европейско Териториално Сътрудничество в цяла Европа празнуват Деня на Европейското сътрудничество под мотото „Споделяйки границите, се сближаваме“!
Всяка общност в Европа празнува постиженията на териториалното сътрудничество в нейния регион чрез различни вдъхновяващи дейности, показвайки колко много е било постигнато досега: забележителни проекти, които създават ценни връзки между територии и хора, като помагат да се гарантира, че границите не са бариери, сближават европейците, помагат за решаването на общи проблеми и насърчават стратегическата работа за постигане на общите цели.
В рамките на Европейската година на културното наследство 2018 г. Съвместният секретариат на Програмата Interreg V-A Румъния-България Ви кани на 20 септември 2018 г. в Плевен, България на събитие за отпразнуване Деня на Европейското сътрудничество 2018, което има за цел да покаже на света как трансграничният регион между Румъния и България запазва своето наследство и как става по-красив, привлекателен и по-безопасен с помощта на европейските фондове.
Участниците в събитието ще имат чудесната възможност да се запознаят с общото наследство на трансграничния регион като посетят невероятна изложба на модели на културни и исторически обекти от трансграничната зона, които бяха реализирани в рамките на проекта RoBg 6 “Дунав, река с богата история”, финансиран от Програмата Interreg V-A Румъния-България, съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие. Проектът получи финансиране от ~1.318 мил. eвро за популяризиране на идентичността на трансграничния регион и неговите културни и исторически наследства, и подобряване на туристическия поток. Повече подробности за проекта можете да намерите на нашия уебсайт, www.interregrobg.eu, раздел Проекти. Изложбата ще бъде допълнена със снимки, показващи резултатите, постигнати от проекти, също финансирани по нашата програма. Чрез алтернативни средства за комуникация (рисуване, музика, картини), участниците ще споделят своите мисли за европейското сътрудничество чрез използване на цветове, музика и картини, празнувайки заедно Деня на Европейското сътрудничество.
Каним Ви да вземете участие в събитието, което ще се проведе днес, 20 септември 2018 в зала ”Плевен” на Областна Администрация Плевен, от 11.00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: