Засилен полицейски контрол ще има днес на територията на област Плевен

19.09.2018 7:48

За трета поредна година България се включва в инициативата на TISPOL – Европейски ден без загинали на пътя. Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Мотото на операцията за България е „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

На територията на област Плевен ще има засилен полицейски контрол. Началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен главен инспектор Ивайло Иванов отправя апел към всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: