47 лишени от свобода започнаха учебната година в Затвора в Плевен

17.09.2018 11:18

Днес бе открита учебната година в учебното звено в Затвора – Плевен към СУ „Димитър Маринов Митев” на  Затвора – Ловеч. В тържеството участваха участваха 47 обучаеми лишени от свобода. Те са разпределени в 4 класа -от І-ви  до ІV-ти, информират от плевенския Затвор.

Най-младите ученици са по на 19 години – единият в І клас, а другият в ІV клас, родени 1999г.,  а най-възрастният ученик е на 55 години и е в ІV клас.

Затворът е място, където осъдените са в изолация от обществото, за да им се отнеме възможността за извършват други престъпления и за да се въздейства предупредително върху другите.

Ограмотителният процес с придобиване на  образователен ценз, в който се включват възрастни лица, е част от работата на администрацията за намаляване на престъпността, което е скъпо платено за българския данъкоплатец. Чрез обучението на лишени от свобода Затвора – Плевен, освен място за изолация се превръща в място, където осъдените получават подкрепа за успешно адаптиране в условията на свободен живот, в място за извличане на полза от престоя и превенция на престъпността.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: