Учител от МГ „Гео Милев”-Плевен с награда за нововъведения в образователния процес

17.09.2018 7:56

Днес, на първия учебен ден, 17-ти септември, Teaching Alpha награждава Елка Костова (ОУ „Васил Левски“, гр. Разград), Зорница Велинова (91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София) и Чавдар Тошков (МГ „Гео Милев“, гр. Плевен) за иновативните методи на обучение, които внедряват в класната стая. Това е първата година от съществуването на проекта, като амбицията на екипа който стои зад него е наградите да са ежегодни. Всяка от наградите е на стойност от 3000лв. и се присъжда след номинации от ученици и родители, както и интервюта с учителите-новатори

 Чавдар Тошков показва завидна смелост да излиза от рамките на методическите стереотипи, разширявайки не само границите на учебния предмет “География”, но и способността и уменията на учениците за критично мислене и аналитичност към социалните събития и обществени процеси.

Teaching Alpha е екип от ентусиасти, които работят в различни сфери, но обединени от общата идея за бърза промяна в образователната система в България. В класните стаи скоро ще влезе ново поколение Алфа и системата отново няма да е готова за адекватно му обучение. За да бъде намален този риск, Teaching Alphaзапочва да търси и показва пред обществото методите на учителите, които са осъзнали нуждата от прилагането на нещо ново в процеса с цел постигането на по-добри резултати.

За проекта:

Teaching Alpha е проект за поощряване на добрите практики в държавното училище. Има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали нуждата от нововъведения в образователния процес, за да ангажират учениците по-адекватно и да им помогнат в разбирането и усвояването на учебния материал. Teaching Alpha обяви номинации за такива учители в директна форма за попълване на сайтаwww.teachingalpha.org. Механизмът за избиране предостави възможност всеки ученик или родител да номинира учител, като разкаже защо смята, че методите му са различни, по-продуктивни и успешни. Получени са 100 номинации от родители и ученици, от които екипът ни избра финалисти, като проведе с всеки един от тях индивидуално интервю. С наградените всяка година учители екипът ще заснеме видея с добрите практики, които да разпрострянява и да провокира и други учители да ги използват и дори подобряват.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: