За 125 първолачета в община Левски удари първият училищен звънец

17.09.2018 14:45

1155 ученици в община Левски днес влязоха в класните стаи. С училищни тържества по традиция беше открита новата учебна 2018-2019 година  в  пет училища в общината.

Училищният звънец за първи път удари за 125  първолачета в общината , в деня на християнските добродетели Вяра , Надежда, Любов и София. Децата бяха посрещнати топло и с особено внимание от учителите, каките и батковците в училищата, където за тях започва пътят към знанието. Първолаците са само с 5 по-малко от предходната учебна година. Над 300 ученици ще пътуват към средищни училища в община Левски.

В най-голямото училище в общината – СУ „Крум Попов” училищният звънец удари за 537 ученици, от които 38 първолачета.

Кметът на Община Левски Любка Александрова пожела на добър час на ученици и учители, на всички съпричастни към образованието и възпитанието на подрастващите в ОУ „Максим Горки” в гр.Левски, а председателят на О С –Левски Дочко Дочев пожела успешна нова учебна година на всички в СУ „Крум Попов”.

Директорът на училището Валентина Дженева след празничното си слово връчи грамоти на родителите на ученици от училището, които се включиха в Националната инициатива „Да изчистим България за един ден” на 15 септември и заедно с децата си  почистиха двора на училището.

Грамоти получиха днес и четиримата номинирани участници за Съвета на децата сред, които и Елеонора Георгиева, класирана за националния етап.

С благодарствено писмо кметът на община Левски Любка Александрова, от името на жителите на града и общината поздрави Диляна Димитрова за приноса и при отбелязване празника на града  и на целия екип на СУ „К.Попов „ за доказан професионализъм.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: