Днес започва авиофестивалът „Криле за всички“ край Плевен

15.09.2018 8:00

Днес и утре на летище Бохот край Плевен ще се проведе 16-то издание на авиофестивала на малката и спортна авиация „Криле за всички“. Очаква се да се включат над 40 самолета и мотоделтапланера. Желание за участие са заяви и гости от Румъния и Гърция, съобщават организаторите.
По време на фестивала всеки, който желае, ще може да се качи на самолет или мотоделтапланер. Времетраенето на един полет е 10 мин, а скоростта, с която самолетите се движат е до 200 км/ч., а на мотоделтапланерите – около 60 км/ч.
Желаещите да полетят са на различна възраст – от 2 до 80-годишни.
Тази година по време на авиофестивала ще бъде организирана благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на специални наколенки за болната от множествена склероза Симона от Плевен. На летището ще бъдат поставени урни за дарения. Нужни са около 6 000 лв.
Кампанията е продължение на инициативата, която поде Антон Георгиев да сбъдва мечтата на деца в неравностойно положение да полетят. Досега той направи щастливи момче от разградско село, приковано към инвалидната количка и Симона, която от няколко години се бори с коварната болест.

През октомври Антон Георгиев ще помогне на момче от защитено жилище да полети.
Авиофестивалът в Бохот ще бъде открит днес от 10:00 часа. Закриването е в 17:00 часа на 16.09.2018 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: